tisdag 6 januari 2015

Mermaid linser!

Då var det dax för årets första inlägg och jag kommer visa ett par av mina nya cirkellinser som jag är super nöjd med. Jag har linser med styrka eftersom jag i normala fall använder glasögon, men i bland kan det vara skönt att slippa glasögonen och tyvärr så fungerar inte vanliga linser för mej.
Dessa cirkellinser är rätt stora med en diameter på 16mm så dom är lite större än vad jag är van vid men dom är väldigt bekväma och ger inget obehag alls. Det finns hur många olika varianter som helst, även lite diskretare om man föredrar det och priserna är åxå helt ok då många av linserna är 1års linser. Jag tycker det är extremt kul med linser och att kunna ändra ögonfärgen, jag är glad att jag gav cirkellinserna en chans. Dessa är av märket Kimchi och heter Mermaid Green och är en års lins, min styrka är -2 och min naturliga färg är blå. 
Linserna kommer i från Lensvillage och här är en direktlänk till linserna. Leveranstiden var helt ok minns inte exakt men ca 1 vecka kanske.I love it!!!

Men tänk på att även om ni inte har synfel så ska man alltid ha kontakt med optiker för undersökningar då linser inte är nåt som passar alla och man vill ju inte ha skador i ögonen. Många har sagt att man ska absolut inte ha cirkellinser om man har svårt med vanliga men det stämmer inte, det är olika från person till person och för mej funkar det med såna här linser men inte vanliga. Men känner man obehag så ta ur dom :)

                                                    Kimchi - Mermaid Green

14 kommentarer:

 1. Va häftigt! Kul att ändra ögonfärg och även "storlek". Kan ju framhäva tex smink, typ ögonskuggor på ett annat sätt verkligen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker det är jätte kul när man kan testa å matcha på olika sätt med ögon, smink mm :D

   Radera
 2. Tack :)
  Ja det är helt magiskt att det är två :) Så spännande att se vilka dom är!
  Coola linser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska bli spännande att följa er resa :)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack :) det blir ju annorlunda :) tycker det e kul å mixtra lite så

   Radera
 4. Väldigt coola linser! Tyvärr är jag väldigt astigmatisk, så linser funkar inte särskilt bra för mig. Har provat astigmatiska, men de bara snurrade runt så det växlade mellan att jag såg jättebra och ursuddigt... Är däremot lite sugen på att testa färgade linser utan styrka bara för effektens skull någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo det är jätte kul att exprimentera så du kan ju kanske testa med dom utan styrka å använda dina vanliga glasögon. Visst är det hemskt när det inte funkar el om man ska gå utanför dörren å glömmer ta på sej glasögonen, jag har ju inte jätte dålig syn men tillräckligt för att känna mej handikappad utan glasögon/linser

   Radera
 5. VArför kan du inte ha vanliga linser?

  Jag har ju alltid linser och är lite småsugen på att testa färgade någon gång :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har känsliga ögon och när jag försöker använda vanliga linser så irriterar dom ögonen direkt och jag kan ha dom någon timma kanske, dom torkar fast, även när jag har fuktat ögat med ögondroppar. Har provat många olika sorter som ska vara bra när man har torra å känsliga ögon men det går inte. Min optiker sa att eftersom dessa cirkellinserna är större så kanske dom även lägger sej bättre/passar mina ögon bättre samt att när jag blinkar så känner jag av linskanten mer på "vanliga" linser. Använder bara linser i bland, blir mestadels glasögon.
   Tycker absolut du ska testa då :)

   Radera
 6. Åh vad bra att du poängterar vikten av att faktiskt kolla med en optiker/ha kontakt med en optiker. Så många köper linser rakt av utan att ens veta hur man gör, hur man sköter eller sätter i och tar ur, plus att man aldrig vet hur ens ögon mår förrän en optiker kollat. Är skadad av detta då jag jobbar i branchen men de är viktigt att vara rädd om ögonen och sin ögonhälsa. Så fin du är också! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) . Jo jag vet att det är så många dom slarvar med det tyvärr, ögonen är ju känsliga och det borde folk inse. Har även hört att en del testar varandras linser :( förstår inte hur dom tänker där

   Radera
 7. Jag ville ha linser för många år sedan och kontaktade då min optiker och han sade att linser inte är bra för mina ögon. Han menade att jag har så känsliga ögon... jag har dock alltid velat prova och dessa är ju bara så härliga :)
  xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju tyvärr så att det inte funkar för alla, mina ögon skulle aldrig klara av att använda det dagligen. Men du kan ju alltid göra en ny ögonkoll hos optikern för i bland kan ju sådant ändras. Men hellre glasögon än linser som inte sitter bekvämt :) Tack! Visst är dom fina :)

   Radera